PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Durisol Magaságyás

Durisol-MagasagyasA magaságy sokkal kényelmesebben megművelhető, a veteményes, vagy virágos gondozásához ugyanis nem kell görnyedezni, a gyomlálás egyenes derékkal is végezhető. A környezetbarát Durisol építőelemekből összeállítható magaságyás falazatát tetszőleges méretűre és formájúra szabhatjuk. A Leier, mint a Durisol elemek kizárólagos magyarországi forgalmazója segít Önnek, hiszen többféle méretben és alakzatban összeállított szetteket ajánlunk figyelmébe. Az előregyártott elemek könnyen, bármilyen kertészeti, vagy építészeti előképzettség nélkül összeállíthatók.


A kertészeti technológiák és módszerek fokozatosan fejlődnek, aminek köszönhetően mi egyszerűbben termelhetjük meg a saját kertünkben az egészséges zöldségeinket. A Leier segítségével Ön is megvalósíthatja saját magaságyását, amely számos előnyének köszönhetően egyre népszerűbb veteményezési forma lesz, és rohamosan terjed a használata Magyarországon is.

A magaságyás Nyugat-Európa országaiban és az Amerikai Egyesült Államokban széles körben elterjedt és teljesen megszokott módszer. A lényege, hogy körülbelül asztalmagasságú „kazettákban" folyik a veteményes művelése, bár nem ritkán dísznövényeket is ültetnek a magaságyásba. A módszer családi kertekben éppúgy elterjedt, mint iskolák, vagy éppen szociális otthonok veteményesei esetén.

A magaságyás ott is lehetővé teszi a termelést, ahol máskülönben nem lenne erre lehetőség, például a rendelkezésre álló talaj minősége miatt. A magaságyba vetett növények erőteljesebb fejlődést mutatnak, gyorsabban nőnek és termést is kevesebb idő alatt hoznak, mint a hagyományos módon növekedő társaik. A gyorsabb növekedés miatt a vegyi növényvédelem is okafogyottá válik, a vegyes növényállomány szépen fejlődik egymás mellett.

További információkért és vásárlásért keresse fel webáruházunkat!

Tovább a Webáruházra!

A magaságy sokkal kényelmesebben megművelhető, a veteményes, vagy virágos gondozásához ugyanis nem kell görnyedezni, a gyomlálás egyenes derékkal is végezhető. A környezetbarát Durisol építőelemekből összeállítható magaságyás falazatát tetszőleges méretűre és formájúra szabhatjuk. A Leier, mint a Durisol elemek kizárólagos magyarországi forgalmazója segít Önnek, hiszen többféle méretben és alakzatban összeállított szetteket ajánlunk figyelmébe. Az előregyártott elemek könnyen, bármilyen kertészeti, vagy építészeti előképzettség nélkül összeállíthatók.

A magaságyás nagy előnye, hogy a növényeink alatt lévő földet tetszés szerinti rétegezéssel állíthatjuk össze. A növények optimális fejlődése szempontjából érdemes odafigyelni rá, hogy a humusz, a virágföld és a még nem lebomlott kerti hulladék szabályos sorrendben kövesse egymást.

Tapasztalataink szerint legalulra apróra vágott, lassan korhadó faágakat érdemes teríteni, ezt követi a gyorsan korhadó kerti (organikus) hulladék. Erre jön a fűnyírás során levágott nyiradék, amit egy kis kerti föld választ el a következő, már termő rétegtől. Házi, vagy vásárolt komposztot helyezzünk ide, a minél jobb termelékenység érdekében trágyával keverve érjük el a legjobb hatást. A legfelső réteg kerti termőtalajból és egy kis humuszból álljon.

A faforgács alapú Durisolból összeállított magaságyás a házi kertészkedés jövőjének tekinthető, és nem hiányozhat egy környezetbarát háztartás kertjéből. Természetközeli megoldásról beszélhetünk, az építőelem rendkívüli tulajdonságainak köszönhetően nincs szükség kiegészítő hőszigetelésre, a csapadékáteresztő tulajdonság miatt pedig nem kell félni a rothadástól sem. Alépítményt és alapozást nem igényel a Durisol komposztáló láda, amely nem korrodálódik és különböző, igény szerinti színekben kapható. A házkörüli biotermelés megteremtésének a legjobb módja, az asztalmagasságban végezhető kertművelésnek köszönhetően a derékfájdalmaknak is búcsút inthet.

Ne habozzon, vásárolja meg az Önnek leginkább megfelelő alakzatú magaságyást!

Tovább a Webáruházra!