PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

LeierPLAN 44 iSO

LeierPLAN 44 iSO

Az úgynevezett „töltött-tégla" technológiával készült falazóelemek - további homlokzati hőszigetelés nélkül is - olyan kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek, hogy akár minősített passzívház színvonalú épületek is építhetők belőlük. Büszkék vagyunk arra, hogy a kőzetgyapottal töltött falazórendszer az országban elérhető egyik legkedvezőbb hőszigetelési értékkel rendelkezik (U=0,16 W/m2K)*. 

LeierPLAN 44 iSO előnyei:

  • legkedvezőbb hőszigetelési értékkel rendelkezik: 0,16 W/m2K
  • csiszolt tégla termékek, ragasztásos technológiával falazható
  • megspórolható az utólagos hőszigetelés költsége

A kőzetgyapot természetes eredetű, alapvetően bazaltból előállított szálas hőszigetelő anyag. Nagyon jó hő – és hangszigetelési képességekkel rendelkezik. Akár több évtizedig is megőrzi állagát és tulajdonságait. Jól bírja a magas hőmérsékletet, gyakorlatilag nem éghető, és megfelel a szigorú tűzvédelmi előírásoknak is, elsősorban családi házak építésére ajánljuk.

 További termékinformációkért kérjük, keresse fel az Önhöz legközelebb lévő viszonteladó partnerünket!
Viszonteladók megjelenítése!

 

Ezzel a téglával megspórolható az utólagosan a homlokzatra felhelyezett hőszigetelés megvásárlása, dűbelezése, ragasztása, valamint ezeknek a tevékenységeknek a további, járulékos költségei. A falazóelemekben lévő légüregek hőszigeteléssel való megtöltése jelentős mértékben megnöveli az ilyen falazóelemekből épített falak hőszigetelő képességét. Ezek a falak önmagukban is teljes mértékben megfelelnek a mai és a közeli jövőbeni hőtechnikai elvárásoknak, sőt abban az esetben sem igényelnek további hőszigetelést, ha kiemelten energiatudatos ház készül belőlük. A hőszigeteléssel töltött falazóelemek felhasználásával és kétoldali vakolattal épített falak a tartószerkezeti, a térelhatároló, a hőszigetelési, valamint a légzárási funkciót egyben teljesítik. Ebből adódóan felgyorsulhat a kivitelezés, hiszen megtakarítható a homlokzati hőszigetelés elhelyezésére, ragasztására és rögzítésére fordított idő, továbbá nem szükséges a vakolaton kívül egyéb, a légzárást biztosító rétegek beépítése.

* belül 1,5 cm alapvakolattal, kívül 2 cm hőszigetelő vakolattal

Műszaki adatok:

LeierPlan 44 iSO
TULAJDONSÁGOK ÉRTÉK DIMENZIÓ
Méretek 44x25x24,9 cm
Szükséglet 16 db/m2
Bruttó száraz testsűrűség 645 kg/m3
Névleges súly 17,6 kg
Deklarált nyomószilárdság 11 N/mm2
Egyenértékű
hővezetési tényező
0,073 W/mK
Hőátbocsátási tényező
(U.terv, fal.)
0,16 W/m2K
Súlyozott laboratóriumi
léghanggátlási szám
48 (-2,-3) dB
Tűzállósági osztály A1  

 

Megválaszolatlan kérdései maradtak? Kérjen segítséget az Önhöz tartozó területi képviselőtől!

=> ¤